Strona główna arrow Triathlon 2013
X Ogólnopolskie Zawody w Triathlonie Poziom Wyżej Email

15 czerwca 2013 roku w sobotę odbędą się X Ogólnopolskie Zawody w Triathlonie "Poziom Wyżej".

Impreza na stałe zapisała się w kalendarzu wielu triathlonistów, którzy licznie rok w rok stawiają się na starcie triathlonu w Lusowie. W 2012 na brzeg urokliwego Jeziora Lusowskiego przybyło, aż 234 zawodowców, młodzieży, dzieci i amatorów, którzy z pasją ścigali się i walczyli zgodnie z zasadami fair play w wodzie na rowerze oraz w biegu.  Kibice i zawodnicy szczególnie chwalą sobie miłą atmosferę panującą na nowo zmodernizowanej plaży w Lusowie, oraz dużą liczbę młodych zawodników, dla których triathlon w gminie Tarnowo Podgórne jest często ważnym przetarciem przed najważniejszymi startami w sezonie takimi jak Ogólnopolska Olimpiada Młodzieży, czy też Mistrzostwami Polski. Zróżnicowane dystanse pozawalają na start wszystkim kategoriom wiekowym i każdy jest w stanie poczuć jak „smakuje” :) Triathlon.

W tym sezonie triathlonowym odbędzie się również jedna z największych imprez triathlonowych w Polsce, a będzie to w oddalonym od Lusowa o 20 km Poznaniu. W związku z tym dla osób, które jeszcze nie zaznajomiły się z triathlonem, a mają w planie start w Poznaniu dobrym pomysłem jest próba sił w Lusowie, sprawdzenie swojej formy i przygotowania fizycznego przed dłuższym dystansem, który będą musieli pokonać w stolicy Wielkopolski.

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem i zgłaszania się na nasze zawody.

Naszym atutem jest również bardzo szybki dojazd z praktycznie każdego miejsca w Polsce i usytuowanie blisko Poznania. W roku 2012 został otwarty odcinek zachodniej obwodnicy Poznania, który połączył Gminę Tarnowo Podgórne z autostradą A2.Na mapce można dokładnie zobaczyć gdzie odbędą się X Ogólnopolskie Zawody w Triathlonie "Poziom Wyżej".

Dziś
8 Stycznia 2015
Czwartek
Imieniny obchodzą:
Erhard, Mścisław,
Seweryn
Do końca roku zostało 358 dni.
Sondy
Jak oceniasz X Ogólnopolskie Zawody w Triathlonie?

Polub nas na facebooku!